PŘIROZENÉ KOJENÍ

PŘIROZENÉ KOJENÍ

Copak je vlastně to přirozené kojení?

Nejedná se o žádnou techniku kojení, o hledání té „nejsprávnější polohy“, ale řeč je o kojení s podporou vrozených reflexů a využití přirozených instinktů. Věděli jste, že čerstvě narozené miminko zapojí na 20 vrozených reflexů, aby se dokázalo hned po narození samo přisát a napít se kolostra?

Břicho na břicho, kůže na kůži, ideální stav, kdy můžeme miminko nechat dělat to, co umí, co je mu vrozené…Dítě může být samo aktivní a nemusí být jen pasivním příjemcem mléka. Je úžasné sledovat různá videa se samopřisátím a ještě úžasnější je zažít to na vlastní kůži! Obvykle se o samopřisátí hovoří jako o prvním přisátí po porodu, ale nebojte se, když to okolností nedovolí bezprostředně po, můžeme to dohnat kdykoliv poté.

Cílem není miminko „naštelovat“ do nějaké ideální polohy, ale nechat ho dělat to, co umí, ženu podpořit v jejích mateřských kompetencích, nabídnout jí možnosti řešení problémů, ale rozhodnutí nechat na ní. Je to ona, kdo zná sebe a své děťátko nejlépe ❤️ A i když se něco nedaří, nepochybovat o tom, jestli jsme dobré mámy, vždycky děláme pro své miminko to nejlepší, co umíme ❤️

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *